5.1. Rolul MATE – Cadru didactic

Pentru ca un cadru didactic (profesor) să poată accesa SIIIR este nevoie să i se creeze un cont de utilizator de nivel PROFESOR. Pentru ca acest cont să poată accesa modulul MATE va trebui să i se asocieze și rolul Modul MATE – Cadru Didactic. Dacă profesorul are deja cont în SIIIR atunci este necesară doar asocierea la acesta a rolului Modul MATE – Cadru Didactic.

Apoi, acest utilizator va putea fi asociat, în cadrul modulului MATE, fie ca Diriginte la una sau mai multe formațiuni de studiu, fie ca Responsabil de caz la unul sau mai multe dosare de caz.

Dirigintele va putea, astfel, (1) să introducă/editeze fișele de observație pentru elevii din clasele la care acesta este diriginte, (2) să vizualizeze dosarele de caz ale elevilor din clasele la care acesta este diriginte, respectiv (3) să introducă fișele de evaluare MATE în dosarele de caz ale elevilor din clasele unde acesta este diriginte.

Responsabilul de caz va putea (1) vizualiza Dosarele de caz care i-au fost repartizate de către Responsabilul școlii și (2) introduce fișele de evaluare MATE ale elevilor ale căror dosare de caz i-au fost repartizate de către Responsabilul școlii.